dissabte, 16 d’octubre del 2010

La Iaia i Maria Coma irradien personalitat al Gra de Granollers



La Iaia i Maria Coma van participar divendres a la tercera edició del Cicle de Cants i Autors organitzat pel Casal Popular l’Esquerda de Granollers a l’espai juvenil El Gra. Aquestes dues propostes en català gaudeixen d’una forta personalitat i d’un so cuidat en molts detalls, tal com es va demostrar en aquesta actuació.

Primer vam poder veure a La Iaia, una formació encapçalada per Ernest Crusats a la guitarra que ens va sorprendre per la senzillesa de les seves composicions i el bon ambient que inspiren. La banda, guanyadora del VicSona 2009, s’aglutina entorn de la guitarra i veu de Crusats, amb la presència d'un contrabaix elèctric i una bateria, però també utilitza loops de veu i fins i tot de flauta travessera per donar més profunditat a les cançons. Uns temes que rebossen naturalitat, en part per les referències a la vida familiar i infantesa dels membres del grup, una temàtica recurrent per La Iaia.

Després va ser el torn de Maria Coma. La dolça cantant va mostrar els temes del seu primer treball “Linòleum”, un exercici de música serena i plena de sentiment que descansa per complet sobre el seu piano. Recolzada per Pau Vallvé a la bateria i Jordi Lanuza al baix, Maria Coma va aconseguir treure més rendiment a unes composicions força imaginatives, amb un caràcter intimista i delicat.

De fet, tant La Iaia com Maria Coma van signar un bon concert i van reunir una bona quantitat de públic a l’espai juvenil El Gra. Aquesta mateixa ubicació, triada per aquest concert degut a les obres al Casal de Cultura Sant Francesc on es van celebrar les dues anteriors edicions, també va demostrar que és un lloc adient per realitzar-hi actuacions. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ