dimecres, 6 d’octubre del 2010

El CUB de Granollers, una fàbrica d'inquietuds musicals



El CUB és un espai d'assaig musical situat dins de la Roca Umbert, la Fàbrica de les Arts de Granollers. A les instal•lacions del CUB hi ha diversos bucs d'assaig i un estudi preparat per a la producció i l'enregistrament de les peces d'aquells grups que ho sol•licitin. Un projecte que, com explica Lluís Bertran, membre de l'associació cultural i musical Rumb, associació que gestiona el CUB, va néixer aprofitant l'experiència que la Casa de la Música Popular ja havia assajat en el mateix sentit a Mataró. Un exemple més de l'increment de la cooperació Mataró-Granollers de la qual és fruit l'emissió conjunta de la versió televisiva del Diaridelamusica.com a M1TV i a VOTV, la televisió publica del Vallès Oriental nord, des d'aquesta mateixa setmana.

I no deixem el CUB de Granollers, perquè precisament us recomanem un concert doble que tindrà lloc en aquest espai aquest divendres dia 8 i que comptarà amb la presència de De Viaje i Kaire. La primera de les formacions té com a ànima del conjunt Carles Almansa, qui composa i escriu les lletres de les seves cançons, per compartir-los amb un públic cada cop més intim. De Viaje sovint actua en sales petites en format acústic però també amb tot el grup al complet per donar tota la força que necessita un bon directe. Si els De Viaje porten el pop al cor, els Kaire porten el rock alternatiu a la sang. Provinents del Figaró-Montmany, s'han presentat enguany amb el seu primer disc Cuando no quisimos entenderlo. Aquest grup va realitzar la seva primera demo al CUB de Granollers i va guanyar el concurs “Rock a L’ascensió” del 2009. El concert de divendres començarà a 2/4 d'onze de la nit i l'entrada costa 3 euros (1 euro els socis).

I seguim a Granollers, però ara ens n'anem fins al Casal Popular L’Esquerda, on aquest dissabte dia 19 actua Records de Gel, formació a mitges entre Guillem Torà i Carla Aparicio. Diuen que la seva unió va néixer d’una insatisfacció, que necessitaven cantar en un estil diferent del que ho havien fet fins llavors i en català. Torà amb la guitarra i Aparicio amb el piano. L'un davant l'altre. Dues veus fonent-se que, tot i ser joves, no ensenyen pas inexperiència en les seves lletres. El concert tindrà lloc dissabte dia 9 a 2/4 d'onze de la nit. El preu de l'entrada és també de tres euros (un en el cas dels socis).

ERM, La Carrau i Sherpah a Mataró
Cap de setmana mogut com sempre a la capital del Maresme i especialment a la sala Clap, amb tres concerts. El primer és avui dijous a 2/4 de 10 del vespre, amb el cantautor pop, ERM, que presentarà algunes de les cançons del seu nou disc titulat L’home que gira. El segon el protagonitza la formació terrassenca La Carrau -quinze anys, amb quatre discos editats i llarges gires per el territori català-, el divendres a les 11 de la nit al Dau, presentant nou disc, Cap, cor i fel. Finalment, dissabte Sherpah presentarà a la Sala Clap de Mataró la nova formació que els acompanyarà aquest nova temporada. Després de l'èxit de seu disc Caravana que combinava sons obtenint un so propi dins de l'escena del mestissatge, ens presentaran també la re-edició auto editada d'aquest disc, amb el nom de Caravana B. Finalment, diumenge al vespre, de nou al Dau, concert de Lídia Guevara, que s'estrena amb el seu primer single en solitari. Després de la dissolució del trio Banghra que va arribar a ser disc d'Or i després a Disc de Platí, es llança a provar sort amb quelcom més del seu estil, guitarra en mà i les seves pròpies cançons. DDM