dimarts, 27 de juliol del 2010

Mârmara, una de les bandes maresmenques amb més ressò actualment



Mârmara és una de les bandes maresmenques finalistes de la Gira Maresme 2010. Neixen el 2007 amb la intenció d’experimentar sobre les diverses variants del pop i aquest any ja han publicat el seu primer disc, Bucles, que en només quatre mesos va esgotar les existències de la seva primera edició. A Diaridelamusica.com no ens hem volgut perdre l’oportunitat d’entrevistar els Mârmara, una banda que ja ha compartit cartell amb Nena Daconte, Sidonie o Jorge Drexler. I hem parlat amb Neus Aguer i Pep Vidal.

Com sempre, moltes més actuacions musicals per gaudir en aquest primer cap de setmana posterior a la Festa Major de Les Santes de Mataró. Gràcies al Cicle de Concerts XQSI, divendres dia 30 es podrà gaudir del concert del Randy Greer Trio a 2/4 d’11 de la nit al Casal de la Nova Aliança de Mataró, al Carrer Bonaire, número 25. Nascut a San Francisco, Mathew Randal Greer IV és net del famós bateria Sony Greer. Afincat actualment a Barcelona, el vocalista jazzístic ha treballat amb músics llegendaris com Stanley Jordan o Pony Poindexter, així com amb la Barcelona Jazz Orquesta. Es caracteritza pel seu estil romàntic i un timbre de veu que recorda a Nat King Cole, de qui s’autoproclama deixeble espiritual. El preu de l’entrada general és de 13 € i de 8’5 € per als clients de Caixa Laietana. El mateix divendres dia 30, la sala Privat acull un nou tribut a Bruce Springsteen per part de Manel Fuentes a partir de 2/4 de 12 de la nit. L’entrada general val 13 € i 9’5 € per a clients de Caixa Laietana. També el dia 30, a Arenys de Mar, es podrà gaudir del concert de Lazy Chicken i Susana Sheiman a partir de les 10 de la nit al Pati de l’Edifici Xifré d’Arenys de Mar, al Carrer Auterive, sense número.

Passem ara a dissabte i parlem d'una sessió de DJs, en aquest cas Nicolás Lacombe, àlies DJ Judoboy, un aficionat del jazz i l’afro-funk de les sèries de televisió de la dècada dels setanta que actuarà dissabte dia 31 a Lasal d'Arenys de Mar. La sessió de DJ Judoboy tindrà lloc a les 11 de la nit a Lasal d’Arenys de Mar, ubicada a la Platja del Cavaió. L’entrada és gratuïta. I de Lasal d'Arenys al Lasal Varador de Mataró, on el mateix dissabte a la nit actuarà Panavision, un quartet de Barcelona format per Jordi Santanach al saxo, Joel Moreno a la guitarra, Abel Boquera als teclats i Oriol Roca a la bateria. La seva intenció és unir l’espontaneïtat i el risc de la improvisació amb els beats contemporanis a partir d’un repertori basat en el jazz i el funk dels 60 i 70. El concert tindrà lloc a 2/4 de 12 de la nit i l'entrada és gratuïta. DDM