diumenge, 4 de juliol del 2010

Gospel Viu! revitalitza la música espiritual al Festival d’Estiu d’Alella



El Festival d’Estiu d’Alella va donar el tret de sortida aquest dissabte amb l’actuació de Gospel Viu!, una formació maresmenca de música espiritual amb més de 70 veus, que presentava el seu espectacle “The Gospel X-perience”. Aquesta iniciativa, nascuda a Palafolls de mans de Moisès Sala, va demostrar el seu compromís al passeig dels jardins de Cal Marquès amb un concert molt optimista.

Acompanyats d’un quintet de jazz i fins i tot de tres ballarins de la companyia de dansa mataronina On Stage, l’actuació de Gospel Viu! va repassar diferents himnes de la música religiosa afroamericana com “Let the sun shine” o “Hosanna”, amb una execució més que respectable. En alguns moments de l’actuació vam poder veure diversos solistes, que van portar les seves veus en primer terme, trencant amb les parts on predominava més el cor al complert.

També cal destacar el mateix escenari on es va fer el concert. Els jardins de Cal Marquès, una finca privada amb la presència d’una petita explotació vinícola, va ser el lloc escollit per aquest concert de gospel. En edicions anteriors del mateix festival ja hi va tenir un paper destacat. En finalitzar l’actuació i aprofitant la tradició de la vinya de la localitat, els assistents van poder fer un tast de diferents vins de la contrada.

El Festival d’Alella, nascut el 2005, va celebrar l’arrencada de l’edició d’enguany amb un plat fort. La visita de Gospel Viu!, amb les entrades exhaurides, va ser acollida amb satisfacció pel nombrós públic assistent. Els membres de Gospel Viu! van fer participar la gent de les seves cançons i sobretot del seu positivisme. Una nit d’estiu en la que va predominar el look estiuenc amb pantalons i camisa blanca i sobretot la música i una posada en escena molt adequada per a l’ocasió. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ