dimarts, 13 de juliol del 2010

El Cruïlla esclata a Barcelona



Aquesta setmana el Diaridelamusica.com viatja fins a Barcelona per conèixer el Cruïlla BCN [web], un festival sorgit a Mataró que arriba a la seva tercera edició. Se celebra al Fòrum, com les edicions precedents, però en aquesta ocasió s'allarga a dos dies de bona música urbana i noves sonoritats sorgides en sintonia amb l’evolució de les societats d’arreu del món. Entre d’altres noms destacats, els dies 16 i 17 de juliol comptaran amb la presència de Ben Harper, The Wailers, Roger Mas o Albert Pla. Es tracta d'una iniciativa sorgida com a versió de butxaca del Cruïlla de Cultures, el festival que de 2005 a 2009 s'ha celebrat a la capital del Maresme promogut per la cooperativa VisualSonora. Enguany el certamen només tindrà lloc a la ciutat comtal. A Diaridelamusica.com hem parlat amb el director del festival, Jordi Herreruela.

D'entre les activitats destacades del cap de setmana musical a la comarca destaca el concert que l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 farà el divendres dia 16 a 2/4 de 9 del vespre al Foment Mataroní, al Carrer Nou, número 11. També divendres tindrà lloc el quart concert del festival Jazz en la Nit de Premià de Dalt als Jardins de la Casa de Cultura de Can Figueres (Riera de Sant Pere, número 88) amb Névoa i al seu espectacle Estranya forma de vida. Finalment, també divendres i a Mataró, l'excantant i guitarrista de Los Ronaldos Coque Malla visita la sala Privat de Mataró gràcies al Cicle de Concerts XQSI. Des que va encetar la seva carrera en solitari el 1999 ja ha publicat quatre discos: Soy un astronauta más, Sueños, La hora de los gigantes i una reedició especial d’aquest últim.

I ara un parell de concerts pel dissabte. El primer a Arenys de Mar i va d'havaneres, un cant clàssic quan arriben les èpoques estiuenques. El grup Port Vell, nascut el 1995 i amb tres discos a l'esquena, actuarà a partir de les deu de la nit al Club de Pesca Mar-Sport d’Arenys de Mar, ubicat al Port d’Arenys, sense número. Tornant a Mataró, el mateix dissabte a 2/4 de 12 de la nit, la banda de sis artistes Black Ghandi actuarà a Lasal del Varador.