dijous, 8 de juliol del 2010

Doble ració del cicle XQSI: La Shica i Zahara

Parlem del que donarà de si musicalment el cap de setmana i ho fem referint-nos abans que res al cilcle de Concerts XQSI promogut per Caixa Laietana, del qual hi ha aquests dies doble ració. La programació aposta pel flamenc experimental de La Shica, una bailaora que a l’edat dels 28 anys va sentir la necessitat de deixar els tablaos i les peinetas per començar a expressar-se a partir d’unes composicions musicals personalíssimes. El seu primer disc, Trabajito de Chinos, ha comptat amb les col·laboracions de Miguel Poveda i Miguel Campello d’ElBicho. Es podrà gaudir del concert de La Shica el divendres dia 9 a 2/4 de 12 de la nit al Casal de la Nova Aliança de Mataró, al Carrer Bonaire, número 25. El preu de l’entrada general és de 13 euros.

Per als que prefeixen el pop lleuger, el Cicle de Concerts XQSI ofereix també la possibilitat d’escoltar Zahara. Nascuda a Úbeda però afincada a Barcelona, ja ha tocat arreu de l’Estat i compta amb un disc al mercat, La fabulosa historia de..., produït per Carlos Jean i Ricky Falkner i amb una peça composada per Santi Balmes de Love of Lesbian. El concert tindrà lloc el divendres 9 de juliol a 2/4 de 12 de la nit a la sala Privat de Mataró, al Carrer Carrasco i Formiguera, número 32. El preu de l’entrada general és de 13 euros.

I anem ara a la comarca. Després d’uns quants anys de feina, la formació d’Olot La Punyalada presenten un dels seus somnis: la novel·la modernista del pintor i escriptor olotí Marià Vayreda musicada en versió òpera-rock. Es tracta d’una història situada a finals del segle XIX a La Garrotxa, on dos excombatents carlins s’enfronten per l’amor d’una dona fatalment enamorada d’ambdós. L’òpera-rock de La Punyalada tindrà lloc el diumenge dia 11 a les 7 de la tarda al Teatre Principal d’Arenys de Mar, ubicat al Carrer de l’Església, número 45. El preu de l'entrada és de 7 euros.

Finalment, el Foment Mataroní ofereix aquest diumenge dia 11 un concert extraordinari d'estiu amb l'Orquestra Simfònica del Vallès que ha iniciat una nova etapa sota la direcció de Rubén Gimeno. En aquest concert, oferiran Les quatre estacions de Vivaldi comptant amb el carismàtic i virtuós del violí Gilles Apap. El concert tindrà lloc el diumenge a les 7 de la tarda al Foment Mataroní, ubicat al Carrer Nou, número 11.