dimecres, 21 de juliol del 2010

Arenys de Mar balla a ritme de jazz



El Festival de Jazz a Arenys de Mar arriba a la seva dinovena edició amb un cartell de sis nits de divendres que donaran el tret de sortida el 23 de juliol i s’allargaran fins el 27 d’agost. El cartell compta amb noms que van des de La Vella Dixieland fins a Big Mama Montse. Precisament serà La Vella Dixieland, acompanyada de la veu d’Esther Ovejero, l'encarregada d'obrir el certamen. La banda i aquesta cantant són una combinació ideal que mostra l’èssència del jazz: música calenta, ritmes contagiosos i comunicació directa amb el públic. A més a més del jazz tradicional, la formació també inclou al seu repertori temes de swing, espirituals, blues i el jazz actual de Nova Orleans. Es podrà gaudir del concert de La Vella Dixieland i Esther Ovejero el divendres dia 23 a les 10 de la nit al Pati de Can Xifré d’Arenys de Mar, al Carrer Auterive, sense número. El preu de l’entrada és de 6 € i també hi ha abonaments per a sis concerts per només 30 €. A Diaridelamusica.com hem parlat amb el Tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys Enric Pera per saber com es presenta el Dinovè Festival de Jazz a Arenys de Mar.

També el dia 23, a Lasal d'Arenys de Mar, a la platja del Cavaió, actuarà Luna Cohen, una cantant brasilera que es caracteritza per ser una de les màximes representants de la música del seu país en terres catalanes. Al seu quintet s’acompanya de músics que, combinats amb la calidesa, sensualitat, sensibilitat i sofisticació de la seva veu viatgen a través d’estils com la samba i la bossa nova. Es podrà gaudir de la música de Luna Cohen Trio a partir de les 10 de la nit. L’entrada és gratuïta.

Els Amics de les Arts tornen a Mataró per tercer cop en sis mesos
Canviem de població i passem d'Arenys de Mar a Mataró. El mateix divendres dia 23 tindrà lloc a la Sala Privat de Mataró una nova actuació de Els Amics de les Arts, una de les bandes de pop en català que més èxit està recollint en aquests moments i que ha actuat dues vegades a la capital del Maresme els darrers mesos, una al mateix Privat i l'altre a la sala Clap [vídeo d'aquesta actuació, el 5 de febrer passat]. Els Amics són, per davant de tot, quatre amics i excompanys de pis que practiquen el que ells mateixos han denominat Electro Avant Folk d’Autor. Després de dues maquetes i el disc Castafiore Cabaret publicat l’any 2008, l’èxit els ha arribat amb el seu últim LP Bred & Breakfast. Ara tornen a Privat en el marc del cicle de concerts XQSI promogut per Caixa Laietana. El concert tindrà lloc a 2/4 de 12 de la nit. El preu de l’entrada general és de 15 € i de 10’5 € per a clients de Caixa Laietana.

I encara un parell més de propostes. El dissabte dia 24, de nou a Lasal d'Arenys i a les 11 de la nit, actuació dels DJ's Joan Barbena i Enrique Domenech. Mar. Apassionat dels sons negres i electrònics i cofundador de Lasal, en aquesta ocasió Joan Barbena s’ajunta amb el punxa discos Enrique Domenech, impulsor de Fusiona021, un segell i programa de ràdio centrat en la fusió d’estils com bossa-nova, jazz, jungle i beats electrònics. L'endemà diumenge dia 25, a les 10 de la nit i al Parc de Can Muntanyà de Caldes d’Estrac, concert de la Cia. Samfaina de Colors: Mirna Vilasís a la veu, Xavi Múrcia a la veu i a la guitarra i Rafel Roca com a tècnic de llums han preparat aquest espectacle a partir de poemes que diferents autors han escrit pensant en el públic infantil. Amb música ideada per a l’ocasió i uns senzills elements escenogràfics, l’obra pretén acostar els més menuts al món de la poesia. DDM