dimecres, 23 de juny del 2010

Panorâmica executa les seves acrobàcies en un dens cap de setmana post Sant Joan



Panorâmica [MySpace] és una banda formada el 2008 per part de quatre músics afincats al Maresme i amb un so que navega entre referents que van de Love Of Lesbian a Muse. El proper dissabte dia 26 presentaran el seu nou disc Acrobacias en 16:9 a la sala Taj Mahal de Tordera. A Diaridelamusica.com hem volgut conèixer aquesta banda que pretén difondre la seva proposta musical dins el panorama indie-pop del país i és per això que hem parlat amb Marcos Ceprián i Javi Gónez.

No és, ni de lluny, l'única activitat d'aquest cap de setmana a la comarca. N'hi ha moltes més. Comencem parlant de divendres dia 25 i de la sala Privat [web], on actuaran els Hotel Cochambre en el marc del cicle de concerts XQSI presentant Hotel dulce hotel. Una combinació de show i música que s’ha convertit en un dels referents festius arreu de Catalunya. El concert tindrà lloc a 2/4 de 12 de la nit i el preu de l’entrada general és de 13 € i de 10’5 € per a clients de Caixa Laietana.

També divendres arrenca el festival Poesia i + de Caldes d’Estrac, organitzat per la Fundació Palau amb la col•laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. En aquesta primera cita es compta amb la visita de la banda de Santi Arisa [web] i l’espectacle Taverna de poetes, que apropa destacats poetes catalans a través d’estils musicals que naveguen entre el blues, el funky o la balada. Es podrà gaudir de la Santi Arisa Band a partir de les 10 de la nit a la Pèrgola de Can Muntanyà de Caldes d’Estrac. L’entrada té un preu de 12 €.

Parlem de nou del cicle de concerts XQSI promogut per Caixa Laietana, que acollirà a Pineda de Mar l'actuació del cantant de L’Hospitalet de Llobregat Antonio Orozco, amb sis discos a les esquenes, dins la gira que està fent per tot l'estat. Ara es reinventa amb el seu nou disc Renovatio, un treball que pretén alterar els sentits de forma explícita a tot aquell que es disposi a escoltar-lo. Antonio Orozco actuarà a les 10 de la nit al Complex Can Xaubet de Pineda de Mar, al Carrer Garbí, sense número. L’entrada té un preu de 25 €.

Gerard Quintana, Gossos i Smoking Stones a Vilassar de Mar
Amb l’arribada del bon temps, comencen els concerts a la platja. Aquest cap de setmana a Vilassar de Mar hi haurà la visita de mítics de la música cantada en català. Gerard Quintana mostrarà la seva faceta de reporter amb Deterratenterrat [vídeo actuació a Mataró] i els Gossos mostraran els temes del seu nou volum Dia 1. Aniran seguits de la banda barcelonina Smokin Stones. La nit de concerts tindrà lloc el dissabte dia 26 a les 11 de la nit a la Platja Palomares de Vilassar de Mar. L’entrada és gratuïta.

I ara ens n'anem cap al Masnou. Els Jardins de la Nimfa d'aquesta població del Baix Maresme rebran dissabte la visita de Mariachi Guerrilla i La Kinky Beat. Els Mariachi Guerrilla es defineixen com a banda de cançons populars melodramàtiques, que han reunit en el seu últim disc anomenat La tumba era demasiado silenciosa. La Kinky Beat també aposta per un estil festiu basat en estils com el reggae i el rock. Una nit de festa assegurada. Els concerts tindran lloc el dissabte 26 de juny a les 12 de la nit als Jardins de la Nimfa del Masnou, ubicats al costat de la carretera NII. L’entrada és gratuïta. DDM