diumenge, 13 de juny del 2010

Bikimel endolceix el rock al Petitsons



Bikimel va voler redigitar el rock dels anys setanta, el passat dissabte a la segona cita del cicle Petitsons que se celebra a Caldes d’Estrac. Un rock en català dolç que a voltes navega per l’estil pop i el country. Aquest cocktail de sons va ser el que la jove de Bellaterra, Vicky de Clascà va oferir amb l’ajut de la guitarra elèctrica, l’acústica i el teclat. Com sempre amb la companyia d’Esteve Felipe al teclat i a la guitarra acústica.
Un concert íntim en un ambient tranquil que convidava a la reflexió, envoltat de la màgia que desprenen els jardins de la Fundació Palau. Es varen poder escoltar les cançons del disc debut de Bikimel que parlen sobre encallaments personals que pot tenir tothom a qualsevol moment de la seva vida. “Stat jònic”, nom que rep el primer treball de la cantautora, és la solució de tots aquests. L’artista va mostrar els temes d’aquest àlbum que va sortir a la llum el passat gener i que es va encarregar de produir Ricky Falkner, qui també està darrere de grups com Love Of Lesbian, Anímic i Sanjosex.
A l’actuació és varen poder escoltar els temes d’aquest últim disc, com és el cas de Buscant l’espantaocell, cançó que està sonant a les radiofòrmules més importants del país. La cantautora va voler dedicar un dels seus temes al vessament de petroli que ha tingut lloc recentment a Mèxic, també va interpretar la cançó Jonàs que prové del poema de Maria Cabrera i Callís. La cantant va recordar el seu pas de l’anglès al català amb Nina de mimbre, una de les cançons de la seva primera maqueta, “Mikro”.
Potència i dolçor, dos punts que Bikimel fa que no siguin contraposats amb les seves melodies que poden recordar en certes ocasions a artistes com PJ Harvey o Beck. ALBA GARCIA/JOAN GONZÁLEZ

1 comentarios:

Eduard ha dit...

Sens dubte és tota una promesa del nou panorama musical català.