diumenge, 2 de maig del 2010

La tercera edició del Petitsons de Caldes d'Estrac arrenca amb Marcel Cranc



El Petitsons [MySpace] és un dels cicles maresmencs que se celebren durant les nits del traspàs de la Primavera a l’Estiu. Té lloc a l’espai íntim del Pati de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i enguany arriba a la seva tercera edició. El Petit Sons 2010 inicia la seva programació el dissabte dia 5 a les 11 de la nit, al bar Tête-à-tête, a la Riera de Caldes d’Estrac, amb una actuació de cançó catalana amb tocs d'indie a càrrec de Marcel Cranc [MySpace]. Al llarg del cicle, que s'acaba el 19 de juny, passaran per Caldes també l’electrònica pop de First Aid Kit, el rock dolç de Bikimel, l’intimisme de la compositora, pianista i cantant Maria Coma [MySpace] i els temes del cantautor Joan Colomo. A Diaridelamusica.com hem parlat amb David Salvà, director del certamen, per conèixer la programació d’una de les joies maresmenques, que vol difondre la proposta d’intèrprets comarcals i nacionals.

Els sabadellencs Rauxa a la sala Clap de Mataró
El mateix dissabte dia 5 la sala Clap de Mataró ofereix una nit de festa assegurada amb els sabadellencs Rauxa i la presentació del seu nou disc Dins d’una peixera, el treball més personal dels set anys de recorregut del grup on, des del mestissatge, han volgut potenciar la rumba combinant-la amb el flamenc. El concert comença a les deu de la nit i costa 6 euros anticipada i de 8 euros a taquilla. D'altra banda, l’Associació Cultural Plataforma Òdeon organitza també dissabte dia 5 a partir de 2/4 de 12 de la nit la vuitena edició del cicle Repercussió per l’Òdeon a Canet de Mar. Després de tot un dia de tallers i concerts ubicats a diferents racons de la població maresmenca, la festa es traslladarà a l’Envelat Vil·la Flora, on es podrà gaudir de Los Mala Gana i Strombers.

I acabem el repàs de l'actualitat musical tornant a Mataró però sense deixar el dissabte. El Cinquè Cicle de Concerts de Cambra i Joves Intèrprets del Foment Mataroní presenta el Monogràfic Frederic Chopin per part de Daniel Ligorio, considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes amb més projecció del panorama de l’Estat Espanyol. La seva carrera musical compta amb fites com la col·laboració amb el quartet Brodsky, el quartet de la Gewendhause de Leipzig, el quartet de Praga, el quartet Pezze italià, els directors Marcello Biotti, Robert King i Josep Pons i les orquestres més prestigioses del país. Es podrà gaudir del concert a partir de 2/4 de 9 del vespre al Foment Mataroní, ubicat al Carrer Nou, número 11. DDM