dimecres, 19 de maig del 2010

Joan Rovira regala 'bombonets musicals' al Dau de Mataró



Després de l’èxit d’un concert fa pocs mesos a la mateixa sala, aquest diumenge dia 23 Joan Rovira [MySpace] torna a visitar el Cafè Cultural El Dau de Mataró (c/ d'en Pujol, 26) amb el seu projecte en solitari, on es val de la seva veu, guitarra, bombo elèctric i pedaleres d’efectes per versionar el que ell anomena els seus bombonets musicals, és a dir, temes mítics de cantants i bandes com Michael Jackson o The Police. L’excantant i guitarrista d’Arangu ensenyarà per tant temes propis i versions de clàssics del soul i el pop al Cafè Cultural El Dau de Mataró [facebook El Dau] diumenge a partir de 2/4 de 9 del vespre, en un concert que costa tres euros. A Diaridelamusica.com hem parlat amb aquest músic nascut a Camarles, Delta de l'Ebre, per saber com es presenta la seva visita al Maresme.

El mateix diumenge però a les dotze del migdia està prevista l'actuació a Lasal Varador [web] de Luna Cohen [MySpace], una cantant brasilera que es caracteritza per ser un dels màxims representants de la música del seu país en terres catalanes. S’acompanya de Joel Moreno Codinachs a la guitarra i Oriol Roca al contrabaix que, combinats amb la calidesa, sensualitat, sensibilitat i sofisticació de la seva veu viatgen a través d’estils com la samba i la bossa nova. Per assistir al concert no cal abonar entrada.

El dia abans, dissabte dia 22, l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de Mataró presenta la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme a la reformada sala del Teatre Monumental (La Riera, número 169) en un concert de música de banda molt especial gràcies a la presència dels joves alumnes de les escoles de música de la capital maresmenca, que participaran activament en algunes de les interpretacions. El concert serà a partir de les sis de la tarda i l'entrada és gratuïta.

El mateix dissabte però una mica més tard, a les onze de la nit i a Illa Fantasia de Vilassar de Dalt, tindrà un concert antològic de la banda Ecos del Rocío. Aquesta formació mítica va publicar el seu primer treball discogràfic l’any 1984 i, superats els 20 llarga durada, han encetat el 2010 amb el seu disc Corazones mensajeros. Amb l’arribada del bon temps el parc aquàtic de Vilassar de Dalt obre de nou les portes i vol anunciar amb aquest concert especial. El preu de l’entrada és de 20 €.

L'Orquestra de Cambra de Granollers i el Trio Kandinsky, al Foment Mataroní en Dilluns de Fira
Finalment el Dilluns, que és Dilluns de Fira a la capital del Maresme, s'ha programat a les set de la tarda un concert de clàssica al Foment Mataroní (C/Nou, 11) [web] a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Granollers i el Trio Kandinsky, dins el VIII Cicle de Concerts Simfònics. Sota la direcció de Manuel Valdivielso interpretaran el Triple Concert per a violí, violoncel i piano, una de les peces més conegudes de Beethoven. La cirereta del concert la posarà el Trio Kandinsky amb la seva mescla de tradició i creativitat. DDM