dimecres, 12 de maig del 2010

Filippo Landino, revolucionaris tan a dalt com a baix de l'escenari



Els canetencs Filippo Landini [MySpace] presenten aquest divendres dia 14 a la sala Privat [web] de Mataró el seu nou disc, Farem Revolucions, que es distancia del seu anterior Primer Primera per un pop que definitivament es fa amo de les melodies i unes lletres obertes a la interpretació més personal. A Diaridelamusica.com hem volgut parlar amb dos membres d'aquesta banda -Txema Duque i Oriol Ribes- disposada a fer revolucions, tan a dalt com a baix dels escenaris. "El segon treball es basa molt amb el pop, hi ha el contrast d'un so potent amb una melodia molt accessible; donem molta importància a la melodia. La veritat és que respecte el primer disc hem fet un pas endavant", explica Txema Duque. El disc s'ha fet amb Tato Latorre com a productor, presència que segons els membres dels grups es nota en la factura final del treball.

Els Filippo no són, però, els únics protagonistes del cap de setmana musical al Maresme. El mateix divendres dia 14 els cordobesos Los Aslandticos visiten Mataró amb canvi de cantant i el seu segon disc sota el braç: Mi primer dia. Els autors d’èxits com Se ven venir desprenen energia positiva dalt dels escenaris amb la seva barreja de soul, hip hop i funk amb lletres directes, contagioses, personals i sinceres, sense deixar de banda les seves arrels andaluses. Una setmana musical que comença el divendres 14 de maig a les 10 de la nit a la sala Clap de Mataró, al Carrer Serra i Moret, número 6. L’entrada té un preu de 10 € anticipada i de 12 € a taquilla.

El dissabte al vespre la música clàssica agafarà el relleu a les melodies més modernes. Amb la guitarra clàssica de Sebastià Gutiérrez i la flauta travessera Haynes d’or d’Ignasi Henderson, el Cinquè Cicle de Cambra i Joves Intèrprets del Foment Mataroní presenta el duet Fusta i Or. Pretenen transmetre els valors universals de la música a través dels materials nobles dels seus instruments, així com l’enteniment conjunt complementat amb hores de feina i llargues estones compartides. El concert començarà a 2/4 de 9 del vespre.

Finalment diumenge, vora el mar, Greenfunk Quartet actuarà a Lasal del Varador de Mataró, al Passeig Marítim número 190. El seu punt de partida és un repertori variat que va des de Maceo Parker o Ray Charles a la fusió amb el jazz. Tot això, per aproximar-se al funk a partir d'una visió personal. La formació compta amb guitarra, saxo, bateria i baix. El concert tindrà a les 12 del migdia i l’entrada és gratuïta.