dissabte, 22 de maig del 2010

Emeterians llueixen el seu reggae clàssic a la sala Clap



Els madrilenys Emeterians van demostrar divendres a la sala Clap que avui dia són un referent de la música jamaicana feta al territori espanyol. La formació, integrada per una dotzena de músics, desenvolupa una proposta de reggae clàssic amb rica instrumentalització que tot i provenir d’un indret tan poc tropical com Madrid, conserva la seva autenticitat tant en directe com en els dos discs publicat per la banda fins ara.

Tot i que la sala Clap estava força buida, Emeterians van fer la seva festa personal mentre anaven desglossant el seu segon treball Change the mood publicat l’any passat juntament amb peces del mític Bob Marley i altres artistes del gènere. A primer cop d’ull, les nou persones que ahir estaven sobre l’escenari donaven una sensació d’aglomeració, provocant en certa mesura que la banda semblés estàtica en alguns moments.

En contrapartida, cal mencionar la seva versatilitat. Tres eren les persones encarregades de posar les veus, que s’anaven alternant entre les cançons. També les guitarres van canviar de propietari en més d’una ocasió. Tot plegat per donar més dinamisme a unes composicions molt ben adaptades al roots reggae més ortodox, però que en cap cas podríem considerar que porti a l’eufòria col·lectiva sinó més aviat a una passivitat trencada per les tímides i continuades flexions de genolls que ens inspira.

De totes maneres, Emeterians és una banda que compleix en directe. Gaudeixen d’un bon so. El concert de divendres en va ser una bona prova. Però potser es va trobar a faltar que fugissin en algun moment de la rigidesa que s’auto-imposen i que en certa manera requereix l’estil musical que practiquen. Això sí, pels fans del reggae nacional, Emeterians és un grup que no porta a cap decepció ja que ja sabem el que hi escoltarem: Roots reggae de bona qualitat. ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ

1 comentarios:

Eduard ha dit...

No els coneixia i sonen prou bé. Ll'astima de no haver estat al cas del concert.