dimecres, 26 de maig del 2010

Els Raydibaum enceten dijous un cap de setmana marcat per la clàssica


Actuació dels Raydibaum a la sala Clap el passat 17 de gener.

Nou cap de setmana ple de possibles activitats musicals arreu de la comarca que resumim en format breu. El cap de setmana, de fet, s'obre dijous al vespre al Dau amb Raydibaum, una banda de pop rock nascuda a Barcelona l’any 2000 que beu de referents com Death Cab For Cutie, Jeff Buckley o Sunny Day Real Estate. Després d’una primera etapa en què utilitzaven l’anglès per als seus temes, es van unir a la nova onada de músics en català a partir del 2008 amb la publicació del seu Manual de gènere catastròfic. El concert de Raydibaum tindrà lloc a 2/4 de 10 de la nit al Cafè Cultural El Dau de Mataró, al Carrer Pujol, número 26. L’entrada té un preu de 2 €.

L'endemà divendres dia 28 serà el torn de Rafael Lechowsky [Flowklórikos], els pioners en fusionar el hip hop i el jazz dins l’escena del rap cantat en castellà amb el disc Donde duele inspira, que va donar la possibilitat a molts amants del jazz d’incorporar-se en el seguiment de propostes com aquesta. L’acompanyaran Mai presentant el seu primer treball i també hi haurà la proposta local de Kasiér Ortiz i Big Mac. La nit de hip hop tindrà lloc el proper divendres 28 de maig a les 10 de la nit a la sala Clap de Mataró, al Carrer Carrasco Formiguera, número 4. L’entrada té un preu de 10 € anticipada i de 12 € a taquilla per a majors de 16 anys.

Molta música clàssica...
Aquest cap de setmana té, sobretot, una àmplia oferta de música clàssica. Comencem parlant d'Arenys de Mar, del concert que dissabte duran a terme els 45 membres de la Societat Coral l'Esperança, fundada el 1863 i que troba els seus orígens en el moviment que va impulsar Josep Anselm Clavé perquè la ciutadania popular accedís a la cultura per mitjà del cant coral. El concert es farà a partir de les deu del matí als Jardins de la Residència d’Arenys de Mar.

I anant ja cap a Mataró hem de parlar del Cantània, el projecte de cantata conjunta interpretada entre diferents escoles de la capital del Maresme que aquest diumenge agruparà set-cents alumnes de vint centres al Teatre Monumental per interpretar La Balada del Retorn, dirigits per Pep Prats i amb músics en directe. La Cantània tindrà lloc el proper diumenge 30 de maig a les 6 de la tarda a La Riera, número 169. El preu de l’entrada és de 4’50 €.

Finalment, també diumenge a la tarda és moment per la sarsuela. El VI Cicle de Sarsuela del Foment Mataroní presenta Bohemios, una de les sarsueles més representatives del músic Amadeu Vives i amb lletra de Guillermo Perrin i David de Palacios que narra les vivències de dos joves artistes que busquen la fama entre l’ambient d’un Paris bohemi. Es podrà gaudir de Bohemios diumenge a partir de les 6 de la tarda al Foment Mataroní, ubicat al Carrer Nou, número 11. DDM