dijous, 6 de maig del 2010

Adéu al cinquè cicle Nits de Jazz i final del I Concurs de Cantautors


Crònica del concert de Dani Nel·lo en la tercera edició del cicle, ara fa dos anys.

La cinquena edició del Cicle Nits de Jazz a Mataró [crònica del concert del dia 22] s’acomiada aquest dijous dia 5 amb l’espectacle Plujazz d’Elisabet Raspall Quartet, que compta amb una de les pianistes més reconegudes de Catalunya al piano i a la veu, acompanyada per Chris Cheek al saxo tenor i soprano, Marc Miralta a la bateria i Tom Warburton al contrabaix. L’últim concert del cicle tindrà lloc a les 9 de la nit al Casal de la Nova Aliança de Mataró, situat al Carrer Bonaire, número 25. El preu de l’entrada és de 12 € amb copa de cava inclosa.

L'endemà divendres a 2/4 de 9 del vespre i en aquest cas a la sala Privat [web] tindrà lloc la final del Primer Concurs de Cantautors Ciutat de Mataró [notícia a ddM], patrocinat per Caixa Laietana. L’entrada general té un preu de 12 € i de 3 € per a clients de Caixa Laietana. La final del Primer Concurs de Cantautors Ciutat de Mataró a la sala Privat anirà acompanyada de l’actuació de l’ska, jazz i soul dels barcelonins The Gramophone Allstars, que presenten el seu nou disc Simbiosi, una combinació elegant de temes propis, versions personals de clàssics del soul i un grapat de standards de jazz.

El cap de setmana a Mataró es preveu curull d'activitat. Dissabte dia 8 a 2/4 de 10 de la nit, la Taverna Atzucac (El Carreró, 31) [web] acollirà l’actuació del cantautot Miquel del Roig, el gran mestre del popurri musico-cultural català. També dissabte dia 8 a 2/4 d'11 de la nit la sala Rubik de Vilassar (Avda del Progrés, 83) [web] acollirà l'actuació de Sindicato del Riff, una banda de versions amb un repertori que consisteix en dues hores i mitja de rock’n’roll sense interrupció, incloent clàssics de totes les èpoques. I acabem el repàs a l'actualitat del cap de setmana amb el concert del projecte Fem sonar les musiquetes [web], que es farà al teatre Monumental de Mataró (La Riera, 169) diumenge a les 12 del migdia. En aquesta sessió es mostraran nous arranjaments de Núria Lozano de La Carrau, així com de Marc Serrats i Marc Grau de Xerramequ Tiquis Miquis en relació al disc Musiquetes per a la bressola, que ja ha girat arreu de Catalunya animant petits i grans. L’entrada té un preu de 4’5 €.