dimarts, 13 d’abril del 2010

La bossa, el jazz i el soul de 2.5.6 Trio al Cicle Nits de Jazz



L’associació Big Sam Hal·ler Quartet va encetar el 4 de març una nova edició del Cicle Nits de Jazz a Mataró que s’allargarà fins el 6 de maig. Una de les formacions que visitaran el Casal de la Nova Aliança de Mataró són els 2.5.6 Trio, una conversa entre la veu de Judit Neddermann, la guitarra d’Ignasi Cussó i el baix d’Isaac Coll. Una vetllada que té lloc aquest dijous dia 15 i que es convertirà en una suma d'intimitats a ritme de bossa, jazz i soul i on cada instrument emet una frase al buit amb l'esperança complerta de rebre una resposta. A Diaridelamusica.com hem entrevistat el coorganitzador Pere Pons i els 2.5.6 Trio per conèixer la cinquena edició del Nits de Jazz i l’estat d’aquest estil musical a casa nostra.

El mateix dijous, aprofitant la gira com a Grup del Mes de la Xarxa de Cases de la Música Popular, el quartet 100 Elephants presentaran Madrid>Girona>Barcelona, el seu darrer disc. Afirmen beure de la bona música feta en català, castellà i anglès, fet que es tradueix en un so que es entre el pop i el rock indie d’una manera totalment desacomplexada. 100 Elephants tocaran el proper dijous 15 d’abril a les 10 de la nit a la sala Clap de Mataró, al Carrer Serra i Moret, número 6. L’entrada té un preu únic de 5 €.

L'endemà, Lax'n'Busto al Clap, Mazoni a la Rubik i I Dilettanti al Foment
Els Lax’n Busto es troben en plena gira Objectiu: 2010, que efectua un repàs dels temes del seu disc i DVD enregistrat en directe a la sala Apolo de Barcelona. El divendres dia 16, aquesta gira els deixarà caure per la sala Clap de Mataró. I més coses, perquè aquest divendres dia 16 a la sala Rubik de Vilassar de Mar hi aterra l’empordanès Jaume Pla, l’ànima de Mazoni, que actualment presenta el seu disc més punyent: Eufòria 5 – Esperança 0. En l'àmbit de la clàssica, també el divendres dia 16, el VIII Cicle de Concerts Simfònics del Foment Mataroní presenta l’Orquestra de Cambra I Dilettanti. El cap de setmana també viurà el reinici de les activitats de Lasal, a la platja del Varador, on actuarà diumenge a les 12 del migdia Boogaloo Island, la unió musical de la bateria, percussió i veu de Mel Semé i els teclats de Tom Ansink, nascuda amb la intenció de relaxar-se deixant de banda les seves estressants vides laborals. DDM