divendres, 23 d’abril del 2010

El concert més emotiu de les nits de jazz



Les cordes del contrabaix de Nono Fernández van tornar a sonar aquest dijous després de pràcticament dos anys apartat dels escenaris a causa d’una paràlisi. La sala del casal de la nova aliança de Mataró era plena de aficionats al jazz no es van voler perdre el retorn d’un dels grans del gènere fet a casa. El concert més esperat del cinquè cicle de les nits de jazz va cobrir les expectatives de tots els que volien tornar a veure dalt de les taules a Nono Fernández.

El contrabaixista, que ha tocat amb noms tant il•lustres del jazz com Tete Montoliu, Ralf Lalama o Bill Berry, va delectar els assistents amb un repertori farcit de clàssics del gènere, peces pròpies i algun Standard, que no va decebre a ningú i que va mantenir l’atenció del públic en tot moment. Peces de John Coltrane, Dizzy Gillespie o George Gershwin van sortir de les cordes que fregava el músic amb l’entusiasme de qui gaudeix amb el que fa.

Amb la seva formació de trio, acompanyat per les notes del piano de Joan Munné i els ritmes de la bateria de David Gómez, el contrabaix va allargassar les notes i acords dotats per la improvisació, la perícia de Joan Munné al piano va deixar uns solos impecables, per una nit de jazz, la més emotiva d’aquesta cinquena edició del cicle que promou la Big Sam Jazz Hal•ler Quartet, que ha fet tornar als escenaris a un dels millors. Cristina Salad / Joan González