dissabte, 27 de març del 2010

Sidonie cala foc al Clap

El grup barceloní Sidonie va calar foc el passat dijous la Sala Clap amb les seves lletres passionals que caminen pel terreny de l'amor i què formen part del seu darrer treball El incendio. Tot i interpretar temes del que és el cinquè disc del grup, que ells mateixos defineixen com el disc d’amor de Sidonie, la formació no va deixar de banda els quatre treballs anteriors. El concert ja va començar recordant cançons com Nuestro baile del viernes, tema que va ser l'encarregat d'obrir la nit i què pertany al disc Costa Azul que va ser enregistrat durant l'any 2007.

El públic com els gira-sols a “Giraluna” va començar a despertar-se amb la llum que desprenia el grup en escena, després que la formació fes seure als assistents al terra per simular el moviment de les flors. El punt culminant de la nit però, va arribar cap al final del concert quan la banda va interpretar El incendio. Aquesta composició que va estar enregistrada als estudis Abbey Road de Londres, on també varen gravar The Beatles, va destacar una vegada més per la força de la declaració d'amor i de desig que amaga.

Tot i que el pop-rock sigui l'estil primordial que el grup deixa entreveure en la seva música, la formació va demostrar durant l'actuació que veu d'altres estils com el folk o el country.
La cita va finalitzar amb “Goes the Moog”, tema que es remunta als inicis de Sidonie, on el grup encara no havia fet el gir lingüístic de l'anglès al castellà. Cal dir que la formació va mostrar una vegada més les semblances entre el directe sense modificacions digitals dels temes que formen els seus treballs i la posada en escena que van oferir a la Sala Clap. ALBA GARCÍA