dilluns, 15 de març del 2010

Joan Rovira demostra la seva polivalència amb el seu projecte de versions en solitari



Joan Rovira va actuar diumenge a El Dau en un concert emmarcat dins el 5è Cicle de músiques tranquil·les que organitza la Casa de la Música de Mataró. Amb la seva guitarra, un timbal electrònic i quatre pedals d’efectes en va tenir prou per demostrar la seva versatilitat a l’hora d’interpretar diversos clàssics de la música funk i soul nord-americana.

Aquest jove músic nascut a Camarles l’any 1982 ha participat en diversos projectes entre els que cal destacar la seva participació amb la banda de tropic-funk Arangu, amb la qual va enregistrar un llarga durada l’any 2008. També ha participat en el Festival de Jazz de Tarragona i Tortosa durant quatre anys seguits, a més de col·laborar amb un bon grapat d’artistes com Muchachito Bombo Infierno.

En aquest espectacle en solitari titulat Joan Rovira Acústik, el tarragoní ens va oferir una col·lecció de versions de diversos estils, però en el que predominava la música soul i jazz d’artistes mítics com Stevie Wonder o George Benson. No van faltar tampoc cançons en castellà com Roto por dentro de la banda murciana M-Clan.

De fet, el més destacable del so que aconsegueix Rovira interpretant aquestes versions és que sorprenen a primer cop d’ull. El timbal electrònic que utilitza així com els efectes aplicats a la seva veu sumen consistència a la seva actuació, de manera que omplen els buits que podria deixar una veu i guitarra en solitari.

Tot i que és innegable que Joan Rovira posseeix un registre potent, potser es troba a faltar alguna cançó on poguéssim apreciar la seva veu d’una manera més neta. De totes maneres, els temes que va triar pel seu repertori van ser encertats, especialment la seva ja clàssica interpretació del Black or White de Michael Jackson.

Per la seva banda la gent d’El Dau, que ja ha organitzat diversos concerts dins aquest cicle de músiques tranquil·les, ha trobat en certa manera un format de concert que els va com anell al dit. D’entre les properes dates que ja tenen tancades, destaquen el concert de The New Raemon programat pel 28 de març o el de la curiosa banda de Cadaqués Ix! del proper 8 d’abril. ALBERT CLOPÉS / ESTEBAN SERAS