dijous, 18 de març del 2010

Ben Harper, Macaco, Alpha Blondie, primers caps de cartell del CruïllaBCN




Aquí a sobre podeu veure el curtmetratge documental sobre la segona edició del festival Cruïlla BCN estrenat a la versió televisiva de Diaridelamusica.com. Hi apareix música en directe de La Mala Rodríguez, El Bicho i La Troba Kung-Fú i entrevistes a La Pegatina i el Bicho. Dirigit per Eloi Aymerich i produït per un equip on hi constaven Joan González, Kiko Montoro i Marc Teixidó.
També podeu veure la notícia prèvia del CruïllaBCN de l'any passat emesa al Diaridelamusica.com clicant aquí.

No hi haurà Cruïlla de Cultures a Mataró, enguany, però la versió barcelonina del certamen, el Cruïlla BCN [web], fins ara d'un sol de dia de durada, s'amplia a dues jornades i canvia el setembre pel juliol. Se celebrarà al recinte del Fòrum els dies 16 i 17 amb Ben Harper, Macaco i Alpha Blondie com a caps de cartell. Rl primer, que ha estat des dels inicis del festival un dels objectius dels organitzadors, arriba a Barcelona acompanyat de la seva nova banda Relentless7. Per la seva banda, Macaco presentarà el seu nou directe en el millor moment de la seva carrera.

A hores d'ara, però, ja hi ha molts altres artistes confirmats: Love of Lesbian actuarà com a màxim exponent de l'escena pop nacional, el carismàtic artista català Albert Pla presentarà el seu nou espectacle amb la banda Los Sujetadores, l'australià Xavier Rudd i el català Roger Mas posaran el toc de folk blues i cançó d'autor, Kase'O -cantant dels Violadores del Verso i un dels mc's més emblemàtics del hip hop estatal- presentarà el seu nou projecte acompanyat del grup barceloní The Jazz Magnetism i l'escena mestissa global estarà representada pels portuguessos Terrakota i el grup de Terrassa D'Callaos.

Els organitzadors del certamen, la cooperativa VisualSonora, treballen perquè el CruïllaBCN esdevingui el gran festival sense fronteres musicals, un cap de setmana d'estiu a Barcelona per a gaudir d'un ampli ventall de músiques. Les entrades s'han posat a la venda el dia 17 d'aquest mes al web del festival i al Servei Entrades de Caixa Laietana. L'abonament per a als dos dies tindrà un preu de 60 euros fins el 15 de maig.