diumenge, 14 de febrer del 2010

L’espectacle "Fem sonar les musiquetes" aconsegueix una bona acollida entre els arenyencs més joves



Diumenge a la tarda Musiquetes per la Bressola presentava al Teatre Principal d’Arenys de Mar el seu espectacle Fem sonar les musiquetes, un projecte de diversos músics catalans que té per objectiu recuperar i preservar un recull de cançons infantils tradicionals i reversionar-les perquè puguin agradar altra vegada a petits i grans.

La Bressola és una associació d’escoles de la Catalunya Nord que té com a principal motivació divulgar la llengua catalana amb una base pedagògica sòlida. El seu projecte Musiquetes per la Bressola precisament vol donar a conèixer la tasca duta a terme durant els més de 30 anys d’existència d’aquests tipus de centres d’aprenentatge i alhora acostar a tots els infants les cançons de sempre.

I això és el que van fer diumenge en un petit teatre d’Arenys ple de valent. La banda, liderada per Núria Lozano amb un tímid acordió, va repassar una vintena de les seves reinterpretacions de temes populars i va mostrar una senzillesa molt necessària tenint en compte la curta mitjana d’edat de bona part del públic. Les composicions que ens van mostrar són fidels a les originals, fàcilment reconeixibles i actualitzades amb força encert.

Tots aquests detalls van ajudar a que la conjunció entre els músics i els assistents al concert fos molt alta en tot moment. Els més grans van cantar la majoria de cançons perquè ja les havien sentit infinitat de vegades i els més petits de tots les entonaven gairebé per primer cop. Això sí, alguns amb més harmonia que d’altres.

De fet, l'espectacle Fem sonar les musiquetes està destinat per fer cantar a la gent. Tots tenim en ment cançons com La lluna, la pruna o Què li donarem a la pastoreta. Aquest tipus de cançons però, no gaudeixen d'un espai temporal reconegut com podrien ser les nadales, que sonen en unes dates molt concretes. Per tant, una bona manera de conservar-les és recordant-les periòdicament. Encara que sigui només per la gran tradició que porten a les seves espatlles. ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ