diumenge, 17 de gener del 2010

Raydibaum estrena al Clap la seva nova fórmula en català



Aquest dissabte Raydibaum va portar a la sala Clap de Mataró el seu disc Manual de Gènere Catastròfic, un experiment de pop rock en català que suposa un trencament amb la seva anterior etapa en anglès. La banda barcelonina va presentar unes cançons versàtils i molt sinceres, signe distintiu de la nova fórmula per la qual han apostat amb el seu recent treball.

Ja que dissabte a la sala de dalt del Clap érem poca gent, podríem dir que Raydibaum va tocar en “petit comitè” un recull de les cançons del seu últim LP juntament amb peces dels seus anteriors treballs. Amb un senzill escenari decorat amb globus i llumetes de Nadal en van tenir prou perquè temes com Maleeixo el temps o Aurora servissin de mostra d’aquesta nova etapa en català.

Raydibaum ha editat tres discs fins ara, amb especial menció al seu The Biggest Box, editat el 2005 per Aloud Music. Aquest disc va mostrar-nos amb força fidelitat la seva proposta. Temes com Galactic Breadbear demostraven que hi havia una bona base per continuar treballant.

Però com passa amb molts projectes musicals del nostre territori, calia potser fer un pas més per aconseguir desenvolupar un so que resultés original. En aquest cas, els Raydibaum van optar per passar-se al català, i de moment tot indica que ha estat una bona decisió.

Raydibaum visitava el Clap com a grup del mes de les Cases de la Música Popular, una iniciativa que porta grups de la nostra terra per les cinc sales associades d’aquest tipus que hi ha a Catalunya. Encara han de visitar la sala El Vermell de Manresa el dia 22 de gener i La Mirona de Salt el 29 per continuar presentant el seu nou treball. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ