dimarts, 19 de gener del 2010

Gerard Quintana i Quimi Portet al cinquè cicle 'Músiques Tranquil·les'



Vídeo del Diaridelamusica.com referent al concert dels Manel el 3 d'abril de 2009 a la sala Clap dins el quart cicle Músiques Tranquil·les.

Vells rockers com Quico Pi de la Serra (26 de febrer) i Quimi Portet (19 de febrer), valors consagrats com Gerard Quintana (6 de març) i joves promeses com Maria Coma (12 de març) seran els protagonistes de la cinquena edició del cicle de Músiques Tranquil·les, organitzat per la Casa de la Música Popular de Mataró [web] i que començarà amb l'actuació de Quimi Portet presentant Viatge a Montserrat, el seu setè disc en solitari. En aquesta ocasió hi haurà una desena de concerts que tindran lloc al Casal Nova Aliança, la sala Clap i El Dau del carrer d'en Pujol. El festival va dirigit a un altre tipus de públic al dels concerts que organitza la resta de l’any la Casa de la Música, que normalment van dirigits als oients joves: concerts per a adults que es poden gaudir, amb calma, ben asseguts en una cadira.

Cap dels artistes que ens acompanyaran aquest final d'hivern i inici de primavera a Mataró s'han prodigat excessivament a la capital del Maresme, ni tan sols el mediàtic Gerard Quintana, juntament amb Quimi Portet el més popular dels citats. De fet, tot i que posteriorment l'exlíder de Sopa de Cabra ha estat a la ciutat fent recitals poetico-musicals el cert és que la darrera i única vegada que ha actuat a Mataró en format gran va ser el mític estiu de 1991, en plena eclosió del Rock Català. Serà doncs interessant veure què dóna de si aquest Quintana reinventat De terrat en terrat a la capital del Maresme dinou anys després.