diumenge, 10 de gener del 2010

El metal autòcton fa tremolar el Clap




El passat dissabte la música metal va ser la protagonista de la nit a la sala Clap de Mataró. I van ser tres bandes del Maresme les encarregades de fer-ho possible. Per una part els veterans Silent i per l'altra dues bandes de més recent aparició com Breakdown Collapse i Hyde Abbey, que van mostrar les seves credencials al públic.

Els Hyde Abbey van obrir la nit mostrant les cançons del seu EP "Hopes of a Hopeless", enregistrat l'estiu passat. La jove formació mataronina va posar tota la seva energia sobre l'escenari i va oferir una actuació que va ser un perfecte inici per aquesta cita de metal autòcton al Clap.

Després va ser el torn de Breakdown Collapse. Malgrat la seva curta vida, la banda formada per membres d’un grapat de grups de Mataró com Dante’s Inferno, Slowreno o Pooldogs és una proposta emergent a tenir molt en compte. Dissabte van firmar un concert intens i violent, però també vam poder veure el compromís innegable que hi posen els seus integrants així com el seu bagatge sobre l’escenari.

Per últim, els Silent van presentar el seu treball "Breathless". Els amfitrions de la nit van evidenciar que després de més de dotze anys de la seva formació el seu so continua evolucionant en una direcció més madura. El seu concert va acabar amb una versió del Roots de Sepultura amb els components de les tres bandes ballant sobre la tarima.

El trio de formacions compost per Silent, Breakdown Collapse i Hyde Abbey ens va oferir una vetllada de ritmes contundents i crits perturbadors però sobretot ens va deixar la impressió de que les propostes més agressives de la nostra comarca gaudeixen d'un molt bon moment. I això cal aprofitar-ho. ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ

1 comentarios:

Anònim ha dit...

Bella serata si senyor!