dimecres, 23 de desembre del 2009

VisualSonora anuncia la cancel·lació del Cruïlla 2010 a Mataró



Actuació de Ai, ai, ai!, Los Chichos i Los Deliqüentes el passat 18 de juliol a l'Espai L'arquera, concert que va clausurar el Cruïlla 2009.

La direcció de la cooperativa VisualSonora ha comunicat avui la decisió de cancel·lar l'edició del 2010 del festival Cruïlla de Cultures que s'havia celebrat a la ciutat ininterrompudament des de 2005, tot i que l'any que ve si que es mantindrà la versió barcelonina del certamen, el Cruïlla BCN, del qual s'han fet dues edicions. Els organitzadors del festival, la cooperativa VisualSonora, s'han mostrat desencisats en un comunicat enviat als mitjans locals de la incapacitat de l'Administració local per facilitar-los un lloc de grans concerts de forma permanent i han explicat que creuen necessari fer una aturada en el camí per veure si el festival es pot recuperar més endavant sobre noves bases, més sòlides.

"En la darrera edició, varem celebrar disposar d’un espai com l’Espai l’Arquera, però lamentablement l’espai torna a ser provisional i inacabat, i com a tal, perquè sigui apte per al Cruïlla, cal adequar-lo, el que suposa una esforç titànic de feinai pressupost per unes adequacions que no deixen de ser efímeres. Aquest és el principal motiu que fa inviable la sostenibilitat del projecte", es pot llegir en el comunicat. "Desitgem que en un futur, esperem no molt llunyà, poder tornar a organitzar actes iconcerts del Cruïlla de Cultures a la capital del Maresme", es diu al final de la nota enviada aquest matí als mitjans locals. L'anunci s'ha fet després d'una edició de 2009 en la qual per primera vegada els comptes econòmics es van saldar sense pèrdues i el festival hagués registrat 45.000 visitants.

· Escolta l'entrevista al director del festival, Jordi Herreruela, i al regidor de Cultura, Sergi Penedès, aquest migdia a l'Informatiu Migdia de Mataró Ràdio [aquí].