dissabte, 26 de desembre del 2009

Pau Riba porta el seu peculiar espectacle de nadales al Privat



El polifacètic músic Pau Riba va visitar el passat divendres la sala Privat per mostrar-nos el seu espectacle de nadales reinventades amb un cert toc de cinisme. Juntament amb el grup De Mortimers, encarregats de posar el toc d’humor a la funció, Riba ens va explicar la història de Jisàs de Netzerit: una paròdia en tota regla del Nou Testament ambientada en una mena de guerra de les galàxies.

Les nadales de Pau Riba no són gaire convencionals. Armat amb la seva guitarra acústica, va reinterpretar les cançons originals d’una manera molt personal, introduint canvis per adaptar el seu discurs a l’actualitat catalana: El cas Millet, la consulta independentista d’Arenys de Munt o fins i tot l'expresident Pasqual Maragall i el seu estat de salut van ser temes recorrents pel peculiar i controvertit músic català.

La passada nit de Nadal, Pau Riba també va fer les funcions d’orador. Com un Ciceró futurista, Riba va aprofitar entre cançó i cançó per narrar un viatge psicodèlic per l’espai en el que conflueixen personatges bíblics i de l’actualitat en les seves respectives versions interestel·lars. L’artista va tractar temes com el nacionalisme català i la situació del conflicte arabo-israelià en clau d’humor negre i ciència-ficció.

El concert de Pau Riba ens va mostrar una nova forma de fer un espectacle basat en les tradicionals nadales. Per això va estar acompanyat dels De Mortimers, que van posar-hi la part més teatral amb molt d’encert. Cal destacar la decoració de l’escenari i les disfresses que portaven. El seu punt àlgic però, van ser les seves sorprenents aparicions multiinstrumentals amb ninots anti-estrés, guitarretes de joguina i loops de vuit bits amb reminiscències de la música dels videojocs dels anys 80, que van fer passar una estona divertida al públic. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ