dissabte, 12 de desembre del 2009

El gospel amb majúscules de Bridget Bazile



La prodigiosa veu de Bridget A. Bazile va sonar amb força el passat divendres al Casal de l'Aliança de Mataró. La cantant, nascuda a Nova Orleans i afincada actualment a Seattle, va donar una contundent mostra del seu registre a mig camí entre l'energia d'una soprano i el positivisme de la música espiritual afroamericana.

L'artista de Lousiana ha compartit escenari amb grans veus del gospel com Barbara Hendricks i ha actuat com a solista al Carnegie Hall de Chicago. La seva mescla de sentiment i depurada tècnica l'han portat a rebre un reconeixement internacional i a actuar en diferents escenaris d'arreu del planeta.

Actualment la cantant de color està al nostre país fins el dia 23 de desembre per oferir una sèrie de concerts amb un caràcter una mica especial. I és que ahir vam poder veure la seva vessant més personal. Acompanyada d'un tímid piano, la soprano va sorprendre amb els seus tons impossibles i la seva imatge i presència sobre l'escenari.

El concert, organitzat per Caixa Laietana, va resultar ser tot un èxit. El Casal de l'Aliança, tot i les seves grans dimensions, va resultar idoni per a l'ocasió. El nombrós públic va sortir molt satisfet de l'actuació i la cantant de Nova Orleans va tenir temps fins i tot de signar els seus discs als assistents.

Divendres passat vam ser uns privilegiats per poder escoltar el gospel amb majúscules de Bridget Bazile. Vam poder gaudir d'una de les veus més importants de la música tradicional nord-americana en tot el seu esplendor. I a més també vam comprovar la seva innegable simpatia. Tota una diva.
-ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ.