diumenge, 6 de setembre del 2009

El Cruïlla BCN es fa gran



El Cruïlla BCN va aterrar a Barcelona per segona vegada aquest passat dissabte, un festival que arribava amb propostes del millor mestissatge estatal i amb la intenció de consolidar-se en l’escena catalana. En un recinte Fòrum habilitat amb dos escenaris a les cinc de la tarda puntualíssims –la puntualitat va ser britànica- arrencaven els Always Drinking Marching Band, amb la seva xaranga a ritme de funky. Els francesos Dub Inc van continuar el lent despertar del festival amb el seu dub d’arrel on mescla música àrab, rap o reggae amb una imparable línia de baix i sintetitzadors. I amb La Troba Kung-Fú la rumba i el ragga van posar el Cruïlla amb cinquena.

La Mala va coronar-se com a reina de la nit amb la baixa de Refree per paternitat la rapera va enfundar-se el vestit de gala i va sortir a escena amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. L’espectacle Ojo con La Mala va entusiasmar al públic, amb una excel•lent comunió del jazz, l’scratch i la rima del hip-hop. Per calmar els ànims el va rellevar El Bicho, que va sorprendre amb el seu flamenc que va sonar a rock progressiu.

Gentleman i el seu reggae i la marxa de La Pegatina van posar punt i final a un festival que va reunir més de 5000 asistents i que en la seva segona edició va demostrar que pot tenir un espai propi en el calendari de grans esdeveniments en viu a Barcelona.- ELOI AYMERICH