dissabte, 30 de maig del 2009

Sessió trifàsica de cançó íntima



La combinació dels integrants d'Anímic Ferran Palau i Louise Somsom i la cantant d'Oníric, Maria Rodés, van encetar aquest passat dissabte el segon Cicle Petitsons de Caldes d'Estrac. Va ser un recital de poc més d'una hora, acurat i trabat, sense fisures, pensadíssim i que va plantejar un joc a tres bandes. El públic, format per una cinquantena de persones, va gaudir d'aquest joc trifàsic i va descobrir uns músics que lideren les seves respectives bandes i que mica en mica estan obrint nous espais per la música feta a casa nostra a partir d'imaginació, surrealisme i molta sensibilitat.

Ferran Palau va portar la batuta instrumental amb la seva guitarra acústica. A estones Somsom i Rodés s'incorporaven amb les seves veus per cantar temes preciosos d'Anímic, com Les fulles fan d'ocells. La veu de Somsom recorda reiteradament a PJ Harvey, i tot plegat es mescla en un folk-rock californià cantat en anglès i la cançó tranquila més propera a Roger Mas. Un clar exemple d'aquest mix musical és Himalaya, preciosista i delicada, o La mort i el riu, interpretada a tres veus per Anímic i Maria Rodés amb acústica, ukelele i cants polifònics, d'aires folk i de realisme màgic rural.

Maria Rodés també va ensenyar les seves cartes musicals, amb cançons accelerades com Busy. També va sorprendre Love is death, cantada a duo entre Rodés i Somsom. Una fràgil balada trista i en menor, una sorpresa surrealista de pop acústic. El concert va estar ple d'una obstinació per fer del quotidià mística, recollint els moments més habituals i normals de les vides dels músics i convertint-los en cançons. El recinte dels jardins de la Fundació Palau i Fabre es van demostrar ideals per acollir una sessió de cançó íntima i desendollada. ELOI AYMERICH/O.CASTILLÓN