dissabte, 23 de maig del 2009

Mataró rememora les grans orquestres del jazz de la mà de la BBJM



La Big Band Jazz Maresme va oferir divendres una nit de jazz al més pur estil de les grans orquestres del gènere de la primera meitat del segle passat. Els 17 músics de la formació van tocar un complert repertori, que va incloure clàssics com “Tain’t what ya do” o “a tisket a tasket”, popularitzat per Ella Fitzerald.

En aquesta ocasió, com fan periòdicament, la formació va comptar amb la col•laboració especial de Marian Barahona, una de les veus destacades del jazz català, que va contribuir a aproximar encara més les melodies al públic, gràcies al caliu que sempre ofereixen les veus de qualitat.

La Big Band Jazz Maresme va crear-se a Mataró ara farà tres anys, amb una formació de musics professionals que és, gairebé de manera exclusiva, maresmenca. En aquest període de temps han aconseguit consolidar-se com un dels conjunts capdavanters al nostre país, costat per costat d’altres formacions similars amb molta més historia.

Divendres, en una actuació que es trobava emmarcada al VII cicle de concerts del Foment Mataroní, van tornar a demostrar que el nivell musical dels músics de jazz de la comarca és alt i es troba en bona salut, tant per aquells que ja porten anys dalt els escenaris, com per les joves promeses que inicien la seva carrera. Sota la direcció de Gerard Nieto, els músics van convèncer com a conjunt i individualment, mostrant les seves habilitats en els nombrosos solos de les peces, repartits democràticament, fent possible així el lluïment de la majoria d’intèrprets. RITA VILLÀ / ORIOL CASTILLÓN