divendres, 10 d’abril del 2009

Viatge al Mississipí amb el blues de Freight Train



El Dau de Mataró es va reconvertir en un blues bar de Lousiana per rebre els Freight Train el passat dijous 9 d'abril. El trio català va oferir un recital d'hora i mitja de ragtimes i blues, amb una presentació en clau desendollada, formada per veu i harmònica, guitarra acústica i contrabaix.

Freight Train van comportar-se com uns autèntics bluesman, i van aixecar la nit a base de la bona veu del barceloní David Sánchez i la base musical del duet mataroní Lluís Salvador i Eloi Esgleas. El trio es va dedicar a oferir un recital complert de versions de clàssics i desconeguts de la música de la selleta i alguna pinzellada de composicions pròpies.

Els Freight Train saben llegir amb classe composicions originals com la del guitarrista nordamericà Robert Johnson, però també van saber treure solera i ritme amb cançons pròpies com Siberian Blues, una excel·lent carta de presentació. Amb el detall curiós d'unes projeccions visuals que mostraven un itinerari fotogràfic a través de la terra cuna del blues, els Freight Train va resoldre un concert simpàtic i relaxat, que va traslladar el públic fins als camps de cotó de Mississipí o Louisiana.

El Dau va posar de la seva part, una quarentena de persones de públic, aire de blues bar de carretera, vermell i ple de fum. Una atmosfera adequada per una actuació inclosa dins la programació del quart Cicle de Músiques Tranquiles que s'organitza a la capital maresmenca, i que ja encara la recta final amb la mirada posada en la darrera cita clau del Músiques Tranquiles 2009: el músic mallorquí Joan Miquel Oliver. - ELOI AYMERICH.