dissabte, 28 de març del 2009

Nena Daconte omple d’alegria Mataró amb el seu pop lleuger i encomanadís

Nena Daconte va visitar divendres Mataró per presentar el seu segon treball discogràfic, Retales de Carnaval, amb el que han tornat als primers llocs de les llistes d’èxits musicals. Una actuació que va iniciar-se de manera potent, oferint directament el single “tenía tanto que darte” i amb una estudiada posada en escena.

El duet catalano-madrileny format per la cantant Mai Meneses i el guitarrista Kim Fanlo, acompanyats de baix, bateria, teclats i un altre guitarra, van fer un repàs a la majoria de temes publicats, tant del nou disc com de l’anterior, he perdido los zapatos, que els va obrir les portes al gran públic. Els assistents a la sala Clap va poder sentir, i cantar, peces recents com “El Aleph” o “(cuando mueren) las malditas golondrinas”, i també temes anteriors com “idiota” o el seu primer hit “en que estrella estará”.

Nena Daconte va sorgir de les bambolines de la segona edició d’Operación Triunfo, quan una de les primeres concursants eliminades i un dels músics que treballaven al programa van decidir tirar endavant un projecte musical propi. Des d’aleshores han explotat amb èxit una formula que combina les característiques del pop més comercial amb elements que l’apropen a l’escena musical independent. Una combinació que els ha dotat d’un caràcter propi que, fins avui, ha estat sempre sinònim d’èxit. RITA VILLÀ