diumenge, 15 de març del 2009

Emotiu homenatge al poeta de Sinera a través del jazz i el cant coral



Arenys de Mar va ser dissabte a la nit l’escenari indiscutible per l’estrena de l’espectacle “he mirat aquesta terra”, un concert homenatge al poeta Salvador Espriu que combina la lectura de poesies de l’autor amb veus d’un cor i solistes i instrumentació de jazz. Aquest muntatge, creat especialment per l’ocasió, vol ser també una reflexió a la situació actual del poble català, vista a través de les paraules d’un dels gran poetes del segle XX.

La simbologia del concert abraçava tots els elements. Els responsables de la música van ser La Locomotora negra, una de les formacions de jazz amb més historia al nostre país, que no només van interpretar les peces. Ricard Gili, el líder de la formació, ha estat també el compositor de la música.

L’altre gran conjunt de l’espectacle, la veu, va anar a càrrec de la coral Sant Jordi, una formació que compta amb 60 anys d’història i que té un espai indiscutible en el lideratge dels grups corals no professionals del nostre país. Aquesta eclèctica formació es completava amb la soprano Paula Nogueira, el tenor Oli Silva Mú i l’actriu Mercè Pons, que va ser l’encarregada de recitar els poemes que donaven lloc a les peces musicals.

En conjunt, prop de cent músics dalt l’escenari del teatre Principal d’Arenys de Mar, i a l’altra banda un pati de butaques absolutament ple. Aquesta va ser una estrena altament emotiva en tots els sentits. Per l’espai escollit, Arenys de Mar, una localitat estretament lligada al poeta. Per la temàtica dels textos, d’alta càrrega nacionalista. I, finalment, per l’arriscada i original combinació de cant coral i música de jazz, que dóna un aire diferent a tots dos estils. Un espectacle que, de moment, només podrà tornar-se a veure la setmana vinent al Festival del Mil•lenni de Barcelona. RITA VILLÀ

Dani Flaco: una nit de 'molt bon rotllo' al Casal Nova Aliança
Un centenar de persones van passar també dissabte una agradable vetllada musical al Casal Nova Aliança amb un Dani Flaco que es va sentir com a casa des del primer moment. Explicava a l'inici de l'actuació Dani Flaco que, després d’un concert enregistrat el dia anterior a Luz de Gas per TV3 presentant el seu tercer disc ‘Charnego’ dins del Barnasants, necessitava una actuació relaxant i divertida com la de dissabte al vespre a Mataró (escolta crònica de Laura Cera). J.S.