dissabte, 7 de febrer del 2009

Lucas Masciano omple la nit de pop desenfadat i sense complexes



Lucas Masciano, artista argentí establert a Barcelona, va omplir divendres la sala Privat de Mataró del seu pop de carrer. Un pop que beu de referències ben diverses, que deixen entreveure l‘eclèctic passat musical d’aquest compositor tot terreny. Les seves peces, curtes i directes, aboquen referències de rock, funk, reggae, rumba i fins i tot melodies típiques de cantautor.

Masciano va actuar amb tres musics més, que acompanyaven la seva veu i guitarra amb un baix, bateria i teclats. Amb tot, més que un quartet el concert semblava pensat per quintet, ja que el públic va exercir des d’un primer moment de cinquè membre de la banda. Des de la primera peça els assistents van demostrar conèixer a la perfecció tots els temes del cantant, responent de manera brillant a una complicitat buscada des de dalt l’escenari.

Lucas Masciano va arribar a Barcelona l’any 2001 i va ser descobert mentre tocava al metro i als carrers de la ciutat. Des d’aleshores ha gravat tres discs i s’ha donat a conèixer al llarg de la geografia peninsular. A Mataró va fer un repàs de tota la seva trajectòria, amb peces del seu últim treball, anomenat “todo bien”, com “me gustas cuando” o “egoísta la luna”, però sense oblidar cançons anteriors com “peter punk” o “pirata”. Totes elles melodies que busquen frescor i diversió en només tres minuts, pur pop que s’ha convertit en l’herència de compatriotes de Masciano com Los Rodríguez o Tequila. RITA VILLÀ