dissabte, 21 de febrer del 2009

Sergio Dalma es confirma a Mataró com el galant de la cançó romàntica



Sergio Dalma va visitar divendres la ciutat de Mataró per primera vegada en la seva carrera, i ho va fer per la porta gran, amb les entrades del teatre Monumental exhaurides des de feia setmanes. El cantant de Sabadell es troba en plena gira de celebració dels seus 20 anys de carrera musical, presentant un espectacle on repassa els temes més coneguts de tota la seva trajectòria.

El de Dalma va ser un concert pensat al detall per complaure al públic. El cantant va buscar la complicitat dels espectadors amb constants mirades i somriures, i ajudant-se d’una cuidada escenografia que el situava constantment al centre de l’acció. Per la seva banda, els assistents van respondre encantats, convertint l’acte en un diàleg permanent entre admiradors i músics.

El repertori del concert va estar format per versions acústiques dels temes més coneguts de la carrera del cantant, des de grans èxits com “bailar pegados” o “Ave lucía” - que ja formen part del cançoner d’aquest país- fins a peces del seu últim treball discogràfic, anomenat “a buena hora”, i que inclou temes com el que dóna nom al disc.

Dalma va estar acompanyat a l’escenari de quatre músics, encarregats de vestir les melodies d’un repertori format gairebé exclusivament per temes romàntics. Un acompanyament que va servir, també, per destacar la veu vellutada del cantant. Una veu i un estil que ens remeten directament als clàssic de la cançó d’amor italiana. RITA VILLÀ