divendres, 26 de desembre del 2008

Pau Riba canta el seu nadal surrealista



El músic català Pau Riba va oferir el passat dijous 25 de desembre la seva particular versió surrealista de la història del Nadal a la Sala Privat de Mataró. Era el tercer any consecutiu que el cantautor aterrava en dates nadalenques a la ciutat. Més de 200 persones van omplir el recinte.

Pau Riba presentava l'espectacle Jisàs de Natzaret-ja presentat el Nadal de 2007-, una esbojarrada història de Josep i Maria virada a tocs intergalàctics i surrealistes. Riba es va acompanyar dels The Mortimers en una proposta que mesclava la faceta teatral i musical a parts iguals. Els llargs interludis explicatius i narratius i els gags de clown de la banda acompanyant van convertir la nit a Privat en una mescla de cabaret nadalenc i concert folk que es va moure de la rumba a la sardana o la nadala estricte. De fet totes les cançons que es van escoltar eren músiques de nadal, des de Les dotze van tocar a La Mare de Déu, Fum, fum, fum o A Betlem me'n vull anar.

Riba, sols amb una guitarra clàssica i la seva veu va ser capaç d'aguantar i dirigir el recital i posar-hi tota la massa. Els The Mortimers van sumar-hi les cireretes musicals: palmes, percussions corpòries, veus polifòniques i instruments de joguina. Una mescla extraordinària de rescat de nadala tradicional catalana adaptada al pop i a la cançó experimental. - ELOI AYMERICH.

dimarts, 23 de desembre del 2008

ddM enregistrarà íntegrament el concert de la Big Band Jazz Maresme


Diaridelamusica.com ha arribat a un acord amb Maresme Digital Televisió per enregistrar i retransmetre posteriorment el concert nadalenc que oferirà la Big Band Jazz Maresme el proper dissabte 27 de desembre al Teatre Monumental de Mataró.
L'actuació formarà part d'una edició especial del ddM titulada "Especial Nadal 2008 Big Band Jazz Maresme al Teatre Monumental de Mataró". L'enregistrament anirà a càrrec de l'equip de producció i realització de Clack Produccions, la productora executiva del programa.
Aquest programa s'estrenarà per televisió el diumenge 28 de desembre a les 19:30 del vespre. Està previst emetre'l a partir del dilluns 29 de desembre de forma rotatòria a la graella d'emissió de la Televisió Digital Terrestre Maresme Digital Televisió.
Amb aquesta iniciativa ddM posa en marxa una nova branca del projecte: realitzar i enregistrar concerts musicals de forma íntegre i poder-los emetre per la gran audiència.

dilluns, 15 de desembre del 2008

Diaridelamusica.com arriba a un acord amb Tribuna Maresme


Des de la setmana passada, Tribuna Maresme, setmanari de la comarca que compta amb una tirada amb 34.000 exemplars, publica les cròniques que també es poden llegir en aquest Diaridelamusica.com gràcies a l'acord signat amb els seus promotors. D'aquesta manera, el projecte Diaridelamusica.com incorpora una quarta pota, la de la premsa de paper. Actualment, el projecte DDM compta amb un programa de televisió a Maresme Digital Televisió que s'emet cada dimecres 2/4 d'onze de la nit (repetició a 2/4 de tres de la matinada i els dijous a 2/4 de dues i a 2/4 de sis de la tarda, introduït per Marta Cabot), un espai a Mataró Ràdio (cada dijous a 2/4 de vuit del vespre, presentat per Laura Cera), la versió web i ara l'edició en paper a través de Tribuna Maresme.

dissabte, 13 de desembre del 2008

Els Lax mantenen la frescor després de 20 anys de rock’n’roll



Lax’n’busto va aconseguir reunir divendres a la nit al Clap fans de generacions ben diferents. Els del Vendrell fa més de 20 anys que estan dalt dels escenaris i mantenen encara seguidors fidels des dels primers dies, als que s’hi ha anat sumant noves generacions de joves.

Això no vol dir, però, que els Lax visquin de renda. A Mataró van oferir un repertori basat en els seus últims treballs, especialment Objectiu: La Lluna, el seu darrer disc, estrenat encara no fa dos mesos, i que van presentar íntegrament.

L’evolució musical de Lax’n’busto és evident en les seves composicions més recents. El grup ha anat evolucionant des del pop rock característic de la dècada dels 80 fins a un rock’n’roll completament actualitzat, on els solos de guitarra i la força de la bateria en són els protagonistes.

Sense oblidar-nos, es clar, de la veu de Salva Racero, que va introduir tota una sonoritat nova al grup. Aquest ja és el segon disc de Racero com a cantant dels Lax, i tot i la controvèrsia que va portar entre els seguidors la seva incorporació, sembla que aquests l’han acceptat de ja com un membre de ple dret. Hi ha, doncs, Lax’n’busto per molt temps. RITA VILLÀ

diumenge, 7 de desembre del 2008

Miquel Abras ofereix Rock and Roll per combatre el fred d’Arenys



Miquel Abras va visitar divendres Arenys de Munt per demostrar que és possible fer autèntic rock and roll en català. El músic de La Bisbal, acompanyat del seu grup, va omplir la sala Kalitja amb el so elèctric i punyent que el caracteritza, erigint-se com un exemple més dels fruits musicals que està donant en els darrers anys aquesta ciutat empordanesa, amb fills com Mazoni o Sanjosex.

Abras, guanyador del 1r premi internacional de la cançó catalana Carles Sabater, i de l’edició de 2005 del sona 9, fa temps que ha deixat de ser una promesa de la música rock catalana per convertir-se en un referent cada vegada més conegut.

A Arenys va presentar les cançons del seu segon disc, anomenat “m’agrada sentir el que tu sents”, i que inclou temes com Crida, una invitació a l’optimisme davant els moments difícils de la vida. A més, va tocar i cantar també els temes més coneguts del seu anterior treball “entre mil vidres trencats” que hem pogut sentir en emissores de ràdio i sèries de televisió com Porca Misèria o El cor de la ciutat.

En conjunt, una hora i mitja d’un concert intens i de qualitat que va satisfer tots els presents. RITA VILLÀ