divendres, 31 d’octubre del 2008

Oriol Ribes destapa la seva cara més calmada

Oriol Ribes va oferir dijous al Dau un concert intimista, amb i per a amics. Acompanyat d’una guitarra acústica i una bateria, el guitarrista i compositor del grup Filippo Landini va fer un repàs a temes propis i versions de coneguts conjunts de pop com Mika o Coldplay.

L’ambient familiar de la sala mataronina va propiciar a augmentar el caliu del concert. Ribes, per la seva part, va buscar la interacció amb el públic des del primer tema, i va aconseguir establir un diàleg fluït amb els presents.

El so de les guitarres, amb un marcat accent pop-rock, va ser el protagonista de la nit. A diferència dels temes de Filippo Landini, però, en aquesta ocasió el predominant van ser les balades i temes melòdics que afavorien al format de concert-sopar que ofereix la sala.

En aquest concert, Ribes va demostrar perquè és un dels compositors catalans de pop-rock amb més projecció del moment. A més de ser l’autor de la cançó “viu-la”, que TV3 ha utilitzat per la promoció de tardor de la cadena, i dels altres temes del primer treball de Filippo Landini, el maresmenc va mostrar ser també un cantant sòlid, capaç d’arribar al públic amb poc més que un micro, una guitarra i un parell de bons músics com acompanyants.RITA VILLÀ