diumenge, 8 de juny del 2008

Delicada sessió de cambra amb el tenor Jorge Armando Jasso i el pianista Jesús Ruiz


Sorpresa el passat dissabte al Foment Mataroní per l'afinada i delicada sessió de cambra del tenor mexicà Jorge Armando Jasso i el pianista Jesús Ruiz Segarra. Jasso és solista com a tenor a la prestigiosa Missa de Les Santes de Mataró de Mossèn Blanch, i va fer valer-se amb una actuació correctíssima i molt aplaudida.

Una cinquantena d'espectadors van assistir al recital, que es va plantejar com una selecció selecta d'estils clàssics i més populars, des de l'òpera passant per la "canzone" amb temes com "Vorrei morire" de Paolo Tosti, fins a la majestuosa sarsuela de grans compositors com Pablo Sorozábal o Martínez Valls, del qual el jove duet de veu i piano va interpretar la immortal "Evocació al Pirineu". També va haver-hi repertori per la Cançó amb melodies de Falla o l'entranyable nona "Cançó de bressol per a una princesa negra".

El concert estava inclòs en el III Cicle de Cambra per a Joves Intèrprets del Foment Mataroní, un cicle que porta a escena alguns dels valors emergents de la música lírica tant de la nostra ciutat i el nostre país. L'excel·lent interpretació de Jorge Armando Jasso, gràcies a la delicada projecció i a un matís bastíssim, van permetre gaudir d'un recital de poc més d'una hora de durada que va deixar el prestigi del Cicle ben amunt. - Eloi Aymerich