diumenge, 11 de maig del 2008

Vespre plujòs de punk-folk


En un vespre plujòs i fred i amb només sis persones de públic, la Comuna de l'Art va oferir el passat dissabte un concert en clau acústica de dues propostes underground: The Missing Leech i els Happy Band of Japan.

The Missing Leech és el nom artístic sota el que s'amaga el cantautor manresà Maurici Ribera, que practica un folk-punk sense contemplacions en anglès i català. Ribera ha crescut fora dels circuïts convencionals, sobretot a través de la cultura del MySpace, i ha aconseguit en pocs mesos esdevenir un fenomen: tocarà a la propera edició del Festival Primavera Sound de Barcelona i realitzarà aquest proper estiu una llarga gira per Nova Zelanda. Tot això gràcies a unes cançons crues, directes i molt curtes, com per exemple "I like the way you undress" o "Undiscriminated".

Amb una actitud postmoderna i sense acompanyament, The Missing Leech va demostrar-se desacomplexat i autèntic. Desafinat de veu i desacompassat en el ritme de guitarra acústica, la Comuna de l'Art va veure quina és la veritable actitud punk.

Tema a part van ser els Happy Band of Japan, una proposta vinguda de Barcelona que en format de duet van oferir un directe més convencional de pop psicodèlic amb guitarra acústica de 12 cordes, guitarra elèctrica amb deelays i baix acústic. La banda, liderada per l'anglès Dan Scott, va ser la cirereta d'un recital experimental i innovador, ideal per un espai obert al risc com és La Comuna de l'Art.
- Eloi Aymerich