dissabte, 31 de maig del 2008

El Monumental s'omple de la copla de Manolo Escobar


Satisfacció total i absoluta en les més de 200 persones que van acudir al Teatre Monumental el passat divendres per veure Manolo Escobar. El cantant de coples català és una de les grans icones de la música popular espanyola dels últims quaranta anys. Acompanyat del pianista Guillermo Marín i de l'acotador en escena Marc Rosich, Manolo Escobar va presentar el seu espectacle "De Manolo a Escobar", un repàs a la seva llarga trajectòria musical.

Escobar va saltar per sobre del seu darrer disc, "De puerto en puerto" i va descarregar el seu temari inacabable de hits històrics en dues parts. El cantant va recordar les seves arrels a Andalusia, la seva època d'emigrant andalús a Catalunya amb cançons com "Yo soy un hombre del campo" o "A Barcelona".

Del pasodoble a la rumba, de la balada a la copla, la música melòdica i d'estructura fàcil de Manolo Escobar recorda aquella nostàlgia de transistors antics i gales d'estiu, de cançons acaramelades i d'exhaltació permanent a la dona hispana amb temes com "La morena de mi copla" o de clàssics universals com "El porompero".

Els beneficis del recital anaven destinats a la Fundació Grup 3r Món de Mataró, ja que el primer recital d'Escobar va ser fa gairebé 50 anys a la capital de Maresme. Per tant, doble objectiu ressolt: gest solidari per una banda i sobretot, la nostàlgia musical, totalment saciada amb l'ofici conegut però no per això menys apreciable de Manolo Escobar. - Eloi Aymerich.