dissabte, 9 de febrer del 2008

El Músiques Tranquil·les aposta pel ritme de The League of Crafty Guitarists



La sala gran del Clap va acollir, el passat divendres 8 de febrer, a The League of Crafty Guitarists. Un total de 15 guitarristes van pujar a l’escenari demostrant al públic una compenetració i una tècnica extraordinàries.

El grup, fundat l’any 1986 sota la direcció de Robert Fripp, de King Crimson, va realitzar una primera part del concert marcada per les anomenades “circulacions”, que consisteixen en passar les notes d’un músic a un altre com si es tractés d’un partit de tennis. Organitzats en un semicercle i sota la direcció de l’argentí Hernan Núñez, The League of Crafty Guitarists va entusiasmar a la cinquantena de persones que ocupaven la sala amb temes propis i arranjaments d’altres compositors.

La performance va continuar amb un torn de preguntes i comentaris del públic. Núñez va explicar als assistents el sistema de treball que segueix l’ensemble a través dels cursos i seminaris. El director també va ressaltar la importància de l’afinació de les guitarres, que segueix un sistema diferent a l’estàndard i que permet un registre molt més ampli de tonalitats.

El grup inclou músics de tot el món. Argentina, Anglaterra, Alemanya, Itàlia i fins i tot Catalunya tenien representants dalt de l’escenari. Els 15 components, de negre rigorós, tocaven guitarres Ovation electroacústiques amb les que van aconseguir captivar a tothom amb els diversos sons, efectes i fins i tot sorolls que els instruments oferien.

En el segon bis, The League va sorprendre a tots els assistents quan van baixar a la pista i es van col·locar darrere del públic per regalar-los una última peça, totalment acústica, amb la que es van acomiadar.

The League of Crafty Guitarists va demostrar, un cop més, la multitud de tessitures que es poden aconseguir només amb les guitarres. Un concert imprescindible per tots els amants d’aquest instrument i innovador per a tot el públic en general.