dilluns, 28 de gener del 2008

L'esperit del Grup de Folk es reivindica al Monumental

L'esperit del Grup de Folk va reivindicar-se amb força el passat diumenge al Teatre Monumental, en un concert matinal amb més de 300 persones, moltes d'elles nens i nenes, que van gaudir de l'espectacle "Què fas polissó", un recital d'homenatge al compositor barceloní de música infantil Xesco Boix.

Capitanejats per un enèrgic Jaume Arnella, el concert va reunir un grapat dels històrics Grup de Folk, amb personatges com Jordi Pujol, Oriol Tramvia, Tita Soler o la parella Eduard Estivill i Montse Domènech del grup de folk Falsterbo Marí.

El grup de cantants es va fer acompanyar d'una esplèndida formació instrumental de folk genuí capitanejada pel guitarrista Joan Eloi i que comptava amb guitarra acústica, baix, bateria, banjo, acordió i piano. Les peces van jugar a uns estils nets i diàfans de rock, blues o reggae.

Xesco Boix va fer cèlebres cançons com "Una ampolla a dalt de la paret" o "Vaig conèixer un gripau blau", temes que al ser tornats a tocar van ser rebudes amb entusiasme pels assistents. Es va versionar Pete Seger i es van cantar de "Bella Ciao" a "Puff el drac màgic". Una autèntica festa per la cançó nostàlgica.

Tot i això no tot van ser flors i violes en un directe irregular, amb deficiències de sonorització en les veus i algunes interpretacions vocals poc lluïdes. En tot cas, es va demostar que el missatge sovint pot més que les formes, i la cançó folk va brillar amb tota la seva màgia.