dijous, 10 de gener del 2008

El posat ingenu de Conchita congrega sis-centes persones a Privat


La ingenuïtat –tan musical com a nivell de lletres- no com un hàndicap sinó com una arma. Aquesta és l’aposta de la joveníssima cantant madrilenya Conchita, que aquest divendres dia 11 va congregar sis-centes persones a la Sala Privat en un concert inclòs dins el tercer cicle de Músiques Tranquil·les impulsat des de la Casa de la Música Popular de Mataró. Una autèntica gernació àvida de sentir com cristal·litzaven a l’ambient les tornades enganxoses i agredolces que tan han sonat els darrers dos anys a les radiofórmules i que estan recollides a Nada Más, el seu primer disc, que porta 29 setmanes a la llista de supervendes de l’estat.

N’hi havia alguns que havien vingut expressament des d’altres indrets del Principat per sentir la cantant madrilenya i és que l’actuació a Mataró era una més de les que fa a nivell espanyol. Òbviament, el físic de la cantant ajuda. “Des de les deu que estic nerviós a la porta esperant, per mi avui és un dia molt especial”, deia Miqui Ruiz, procedent de Terrassa.

Acompanyada per un sol guitarrista melòdica que ajudava a donar consistència del repertori, Conchita va jugar amb les seves melodies fàcils d’històries d’amor i desamor. El seu posat naïf i tendre va arribar al cor dels assistents, que taral·lejaven les tornades dels seus temes. Com no podia ser d’altra manera, l’entusiasme es va desfermar quan la cantant va fer sonar el seu single més conegut, Nada que perder, que l’ha situat al lloc número 13 de la llista de los 40 principales. JOAN SALICRÚ